Den 1 november förvärvade Pelly Intressenter LG Collection. LG Collection är, som Pelly, ett småländskt bolag och tillverkar och säljer måttanpassade bänkskivor till både privata och offentliga miljöer. Förvärvet sker enligt Pellys tillväxtstrategi och kommer komplettera varumärkesportföljen med premiumprodukter av bänkskivor.

LG Collection är ett fristående, familjeägt företag som sedan början av 1970-talet arbetar med tillverkning och distribution av dekorativa skivmaterial. Företaget omsätter 115 MSEK och har 80 anställda.

I samband med förvärvet kommer företagsledningen och dess medarbetare på LG Collection att fortsätta i sina roller och utveckla verksamheten för bänkskivor i samarbete med Pelly.

”Pelly och LG Collection går väldigt väl ihop vad gäller inriktning, kunder och geografi, och våra varumärken strävar efter att alltid hålla våra kunder i framkant", säger Jonas Svensson, VD på LG Collection.

"Det här är ett naturligt steg för att ytterligare stärka vår position på marknaden som leverantör av inrednings- och förvaringsprodukter för hemmet. Tillsammans med LG Collection kommer vi hitta synergier och deras produkter är ett utmärkt komplement till Pelly och dess bolags produktutbud.” säger Stefan Jarbratt, VD på Pelly.

För mer information, kontakta:

Stefan Jarbratt, VD på Pelly, tel: 070-658 28 09, stefan.jarbratt@pelly.eu 
Jonas Svensson, VD på LG Collection, tel: 073-055 15 01, jonas@lgcoll.se

Pellykoncernen är en av de ledande leverantörerna i Norden av inrednings- och förvaringsprodukter i hemmet. Vår kundkrets utgörs av ledande tillverkare av köks- och garderobskåp samt byggmaterialhandel och varuhus. I Pellykoncernen ingår Pelly Components AB, Mirro AB samt UAB Pelly Baltic AB. Koncernen omsätter 318 MSEK och har 230 anställda.