FOU-Alelion1.jpg

Alelion Energy Systems AB (publ), en ledande leverantör av miljövänligare litiumjon energilagringssystem för industritruckar, genomför listning av aktier och teckningsoptioner på Nasdaq First North efter godkänd listningsansökan. Första handelsdag för aktien blir idag den 21 juni 2016 och för TO1 den 30 juni.

FOU-Alelion2.jpg

Inför noteringen har Alelion genomfört en kraftigt övertecknad nyemission på maximalt 103,2 miljoner kronor. Totalt får Alelion 4100 nya aktieägare.

" - Jättekul att det var så stort intresse för emissionen. Likviden kommer finansiera Alelions expansion till lönsamhet. Detta känns otroligt stärkande för alla oss som ska vara med och bygga upp Alelion till en global leverantör av miljövänligare energilagringssystem för industrin", säger Alelions VD Daniel Troedsson.

G&W Fondkommission är finansiell rådgivare till Alelion samt utsedd Certified Adviser inför listning på Nasdaq First North.

 FOU-Alelion3.jpg

Kontakt:
Daniel Troedsson, VD Alelion Energy Systems AB (publ)
Tel: +46 707 51 67 10
daniel.troedsson@alelion.com

Jan Forsberg, Styrelsens Ordförande
Tel : +46 73 433 73 47
trouble.management@hotmail.com

Christian Zeuchner, Investment Director, Fouriertransform AB
Ledamot av styrelsen
Tel: +46 8 410 40 604
christian.zeuchner@fouriertransform.se

Om Alelion
Alelion är en ledande leverantör av miljövänliga och effektiva industriella energilagringssystem baserade på litiumjonteknologi för i första hand materialhanteringsmarknaden. Fokus är initialt på industritruckar. Litiumjon batterier ersätter framför allt bly-syra batterier. Litiumjontekniken är överlägsen bly-syra i alla avseenden. Litiumjon är energieffektivare, lättare, har längre hållbarhet, och är dessutom miljövänligare. Alelions största ägare är Fouriertransform och Pegroco Invest.

Alelion Energy Systems AB
Flöjelbergsgatan 14 C
SE-431 37 Mölndal
info@alelion.com
www.alelion.com
Org nr: 556710-7916