Osstell, baserat i Göteborg, är ett medicinteknikbolag med en unik teknik för att mäta stabiliteten och inläkningen av dentalimplantat. Fourietransform investerade i Osstell 2014 och bolaget har under Fouriertransforms ägande satsat mycket på att utveckla sin produktportfölj, internationalisering samt organisationsuppbyggnad. Bolaget har idag verksamhet i Göteborg och USA. Produkterna säljs på ett 50-tal marknader runt om i världen.

"Vårt mål är att ytterligare utöka vår kompetens och därmed stärka vår position som specialist inom oral implantologi, säger Peter Malata, W&H President och CEO.

W&H Dentalwerk, ett familjeägt företag med säte i Bürmoos nära Salzburg i Österrike, är ett av världens ledande tillverkare av roterande instrument och motorer. W&H startades 1890 av ingenjörerna Weber och Hampel och 1958 förvärvades W&H av familjen Malata. Innovativa produkter och tekniska lösningar, stark fokus på forskning och utveckling samt en vision och socialt ansvar har gjort W&H till en framgångsrik lokal samt global aktör. W&H har ca. 1100 anställda runt om i världen och exporterar sina produkter till över 110 länder. Familjeföretaget driver två fabriker i Bürmoos (Österrike) samt en fabrik i Brusaporto (Italien) och har 19 dotterföretag (till exempel W&H Nordic) i Europa, Asien och Amerika

”Osstell har haft en mycket fin utveckling under de knappt fyra år som Fouriertransform varit delägare i bolaget. Bolaget har en mycket hög innovationsgrad och den ledande positionen i marknaden. Osstell bedöms passa mycket väl in i W&H både rent kulturellt men även produkt och affärsmässigt. Vi lämnar över ett välinvesterat och välskött bolag med en mycket kompetent organisation.”, säger Åsa Knutsson, vd Fouriertransform.

"Osstell och W&H har haft ett samarbete sedan flera år och det känns väldigt naturligt att Osstell nu är en del av W&H. Som en del av W&H får vi möjlighet till en större global representation och en större leveranskapacitet med fokus på att förse våra kunder och partners med ännu bättre produkter och support för att de ska kunna erbjuda bästa möjliga behandling för sina patienter – det har högst prioritet för Osstell”, säger Jonas Ehinger, vd Osstell AB.

 

För ytterligare information
Åsa Knutsson, vd Fouriertransform, tel: +46 73 096 03 00
Carl Backman, Investment Director Fouriertransform, tel: +46 31 761 91 42
Jonas Ehinger, vd Osstell, tel: +46 76 525 26 11