Fouriertransform söker Redovisningschef

2010-04-21

Nu söker Fouriertransform en Redovisningschef som vill vara med att starta upp och driva redovisningen inhouse. Vi erbjuder mycket ansvar och självständighet för rätt person i en dynamisk och utvecklande miljö.

Vi söker en Redovisningschef som vill vara med att bygga upp och driva en helt ny redovisningsenhet i en snabbt växande organisation. Du kommer att ansvara för redovisningen som idag tas om hand av en extern redovisningsbyrå och rapporterar direkt till CFO.

Som Redovisningschef ansvarar du för att processen för redovisning och bokslut utförs så effektivt som möjligt samt följer högt ställda krav på kvalitet, aktuella lagar och regler och rutiner inom området. Dina huvudsakliga ansvarsområden och arbetsuppgifter kommer att vara:

  • Löpande bokföring av bl a: finansiella instrument: obligationer, aktie- och räntefonder och investeringar i portföljbolag
  • Löpande deklaration av skatter/avgifter
  • Momsdeklaration
  • Budgetuppföljning och kostnadsanalys
  • Löner
  • Bokslut; månad-, kvartal, Resultat- och Balansräkning
  • Kassaflödesanalys
  • Avstämningar och uppföljning av investeringar i ett separat portföljsystem

För att lyckas i rollen ser vi gärna att du är gymnasieekonom med eftergymnasial utbildning eller liknande och har 5 års erfarenhet av redovisning. Du tycker det är stimulerande att självständigt ta ansvar vid bokslut och har tidigare erfarenhet av att hantera löner samt deklaration av skatt/avgifter.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av redovisning av finansiella instrument: obligationer, aktier- och räntefonder, samt tidigare erfarenhet från finansbranschen, dock är det inget krav. Du har även goda kunskaper i engelska både skriftligt och muntligt. För att lyckas i rollen krävs det även att du är positiv, trivs med att ha ett helhetsansvar och att styra ditt eget arbete.

Som person är du strukturerad, stresstålig och självgående. Du triggas av att få vara med och bygga och utveckla en verksamhet. Du brinner för redovisning och vill gärna ta ett nästa steg i din utveckling genom att ta ett helhetsansvar. Du har en god samarbetsförmåga, tycker om att ha en helhetssyn och kan identifiera och åtgärda problemområden när så krävs.

Antar du utmaningen? Denna rekrytering hanteras av Harvey Nash Recruitment. Eventuella frågor besvaras via mail av Rekryteringskonsult Renée Nordström renee.nordstrom@harveynash.se, tel. 0730 – 48 13 42. Skicka din ansökan snarast då urval och intervjuer sker löpande. Sista ansökningsdag är 2010-06-04

Fouriertransform är ett statligt venture capital-bolag som på kommersiella grunder stöder innovativa bolag och företagare som kan bidra till att vitalisera svensk fordonsindustri. Bolaget har en investeringsram på totalt 3 miljarder kronor och tillför förutom kapital även kompetens via kvalificerade medarbetare och ett nätverk av experter. www.fouriertransform.se

Fouriertransform AB, Sveavägen 17, 111 57 Stockholm +46 8 410 40 600