Fouriertransform investerar i Max Truck AB

2010-07-07

Fouriertransform investerar 7 miljoner kronor genom en riktad nyemission i Max Truck AB, Östersund, som har tagit fram en ny typ av eldriven truck som har en unik rörlighet och stor flexibilitet.

Fouriertransform deltar i nyemissionen tillsammans med bland andra grundare och VD, Conny Lindström. Emissionen är villkorad av bl a medgivande från bolagets nuvarande finansiärer. Efter emissionen blir Fouriertransform den näst störste enskilde ägaren.

– Vi ser att Max Truck har utvecklat en unik produkt i en mycket intressant marknad. Tack vare truckens funktionalitet kan kunderna nå en mycket effektiv logistikhantering, säger Per Nordberg, VD för Fouriertransform.

Utvecklingen av eltrucken har pågått sedan 2001 och i oktober 2009 presenterades prototypen, som kan röra sig i alla fyra riktningar från stillastående och rotera runt sin egen axel. Detta innebär att trucken kräver avsevärt mindre utrymme jämfört med konventionella truckar och har därför en betydligt kortare färdväg och ett mycket bättre utnyttjande av lageryta.

Bolaget Max Truck AB grundades 2005 och har idag fem anställda. Bolagets verksamhet bedrivs i Bjurholms kommun i Västerbotten. Det tillskjutna kapitalet kommer att användas till att starta serieproduktion av trucken.

– Genom att man kan addera olika typer av verktyg och utrustningar till trucken kan den utnyttjas i en mängd olika arbetsmoment, vilket gör den till ett helt annat arbetsredskap än en konventionell truck. Därför vänder vi oss främst till mindre och medelstora verkstadsföretag, butiker med lagerförsäljning och fryshus som behöver stor flexibilitet och funktionalitet, berättar Conny Lindström, VD för Max Truck AB.

För ytterligare information,

Per Nordberg, VD Fouriertransform AB, tel +46 8 410 40 601

Conny Lindström, VD Max Truck AB, tel +46 63 511 950