Fouriertransform investerar i Alelion Batteries AB

2010-06-29

Fouriertransform (FTAB) investerar 28 miljoner kronor genom en riktad nyemission i Alelion Batteries AB, som tillverkar energilagringssystem främst till fordonsindustrin. Alelions system ingår idag bland annat i elbilen Fiat 500.

FTAB deltar i nyemissionen tillsammans med några av de befintliga ägarna, bland annat Pegroco Invest. Efter emissionen blir FTAB den störste enskilde ägaren.

­”Elbilen är en viktig del i en framtida mer miljöanpassad fordonsindustri och på den växande marknaden ökar efterfrågan på effektivare energilagringssystem. Alelion är idag unikt positionerad som en komplett systemleverantör av energilagringssystem i Sverige med kompetens både inom utvecklingen och tillverkningen av systemen. Mot denna bakgrund är vi övertygade om att Alelion kommer att stärka sin position i Norden och utöka sin verksamhet, säger Per Nordberg, VD för Fouriertransform.

Alelion Batteries AB grundades 2006 och utvecklar, tillverkar och marknadsför kompletta energilagringssystem baserade främst på Li-jon-batterier. Bolaget bedriver sin verksamhet i Nödinge utanför Göteborg.

”Vi ger kunderna ett integrerat system som helt baseras på de komponenter som önskas och som vi tar fram i nära samarbete med kundens utvecklingsavdelning. För att kunna garantera toppkvalité håller vi även själva i tillverkningen. Kapitaltillskottet ger oss möjlighet att utöka kapaciteten och automatiseringen i produktionen samtidigt som vi växlar upp försäljningstakten, berättar Torbjörn Sundström, VD för Alelion Batteries.

För ytterligare information

Per Nordberg, VD Fouriertransform AB, tel +46 8 410 40 601

Christian Zeuchner, Investeringsansvarig Fouriertransform AB, tel +46 8 410 40 604

Torbjörn Sundström, VD Alelion Batteries AB, tel +46 303 331 700

Per Grunewald, Partner Pegroco Invest AB, tel: +46 705 82 19 59