ARCCORE växer sig starkare med nya styrelsemedlemmar

2015-12-03 15:35

ARCCORE stärker sin styrelse med två nya medlemmar: Med start första december 2015 utnämner ARCCORE, den oberoende leverantören av AUTOSAR-lösningar för den globala automotivemarknaden, Fredrika Hörlin som ny styrelseledamot och Thomas Pantzar som styrelseordförande. Genom denna förstärkning av styrelsen driver ARCCORE sin egen tillväxt framåt. Företaget har nyligen levererat lösningar och stöd för förverkligandet av styrenheter för exklusiva bildskärmar på beställning av en fordonstillverkare av förstklassiga bilar, samt blev utvalda av en Tier 1-kund som leverantör av en skräddarsydd lösning innefattande en hybrid AUTOSAR/Linux-plattform för en high-end infotainment ECU.

”ARCCORE är ett fantastiskt företag med stort potential att spela en viktig roll på den snabbt växande marknaden för produkter av inbyggd mjukvara och tjänster inom bilindustrin”, säger Thomas Pantzar, ny styrelseordförande för ARCCORE. ”Jag ser fram emot min nya roll i styrelsen och möjligheten att få jobba med ledningen och stödja dem i deras höga ambitioner under de kommande åren.”

Thomas Pantzar (53) har en civilingenjörsexamen i elektroteknik från Chalmers Tekniska Högskola. Han har en lång erfarenhet av arbete inom snabbväxande företag som drivs av entreprenörer. På Teleca jobbade han exempelvis från deras start tills han slutligen fungerade som vice VD i fem år, då de räknade 4000 anställda i 17 länder. Dessutom har Thomas utvecklat flera teknik- och programvaruföretag i internationella miljöer; liksom Sigma Systems, en del av Sigmakoncernen där han senare byggde upp den internationella verksamheten i teknisk systemutveckling och ledde den tekniska IT-enheten som deras VD. Acorn Technology är ytterligare ett exempel, ett mjukvaruföretag som specialiserat sig på att leverera systemutveckling och inbyggda mjukvarutjänster. Med sin gedigna erfarenhet och nätverk kommer Thomas att vara ett starkt bidrag till ARCCOREs ambitiösa expansionsplaner.

Fredrika Hörlin (50) har en jur. kand. från Lunds Universitet. Genom att ha henne som ny ledamot i styrelsen kommer ARCCORE att gynnas av Fredrikas omfattande erfarenhet att jobba med och utveckla mindre, snabbväxande företag. Med sin 20 år långa yrkeserfarenhet inom affärsjuridik vet hon utmaningarna som ARCCORE står inför och kan dra nytta av de visdomar som andra liknande ägarledda företag i varierande branscher lärt sig. Fredrika är delägare i advokatfirman Wåhlin och därtill aktiv i flera styrelser; bland annat som ordförande för mjukvarubolaget Antura, ledamot i styrelsen för Helge Nyberg, ett logistikföretag som specialiserat sig på vagn- och trucklösningar, samt styrelseledamot i Qleeno, ett företag som utvecklar industriella städmaskiner.

”Vi är stolta att få välkomna två sådana lysande styrelsemedlemmar som med sin gedigna erfarenhet av att utveckla snabbväxande företag till stora framgångsrika bolag kommer att hjälpa till att leda ARCCORE till en ljus framtid”, säger Mikael Johnsson, styrelseledamot i ARCCORE och företrädare för Fouriertransform som är en stor andelsägare.

För mer information om ARCCORE och deras produkter – den inbyggda plattformen Arctic Core och utvecklingsverktyget Arctic Studio – var god besök www.arccore.com

Om ARCCORE

ARCCORE är en oberoende leverantör av AUTOSAR lösningar för den globala automotivemarknaden. ARCCOREs produkter inkluderar inbyggda mjukvaruplattformar och utvecklingsverktyg som är lättillgängliga via ARCCOREs hemsida.

ARCCORE erbjuder en innovativ affärsmodell som stödjer alla faser i mjukvaruutvecklingsprocessen och tillhandahåller både öppen källkod liksom kommersiella licensavtal.

ARCCOREs produkter introducerades 2009 och CAGR har varit över 50 procent de senaste tre åren. Tillväxten förväntas att öka starkt inom automotivemarknaden och ARCCORE återinvesterar 30 procent av tillväxten I produktutveckling.

För mer information besök www.arccore.com eller kontakta oss via press@arccore.com.

Kontakt
Michael Odälv, CEO, phone, +46 704 676081

Presskontakt
Judit Simon-Karlsson, judit.simon@arccore.com, phone +46 768 998 049