Ny finsk stororder för Rototest

2013-10-01 09:00

Finsk bilindustri återhämtar sig och försäljningen i augusti var betydligt bättre jämfört med samma månad förra året. September förefaller bli ännu bättre och nu uttrycks industrins optimism också i en flermiljonorder till Rototest.

Efter två tillväxtår blev 2012 en kalldusch för finsk bilförsäljning som tappade nästan 12%. Med 2013 så har dock trenden åter vänt uppåt och med den optimismen i finsk bilindustri. Ett tydligt tecken på denna är också nyinvesteringar såsom den senaste flermiljonordern som Rototest erhållit från en finsk biltillverkare.

Återigen är det Rototests patenterade testutrustning med aktiva dynamometrar som efterfrågas. Detta industrisystem bygger på navkopplad teknik och kan simulera och mäta nästintill alla körförhållanden.

- Vi är så klart riktigt glada över att vår moderna teknik skördar nya lagrar inom fordonsindustrin säger bolagets VD, Christian Nordberg. Än roligare är dock att se den breda acceptans som våra lösningar fått just i vårt östra grannland.

Rototest kan nu stoltsera med flertalet industrikunder i Finland, en rad universitet samt eftermarknadskunder inom allt ifrån trimning till rally. Finland har därigenom kommit att utvecklas till en av företagets huvudmarknader.

För ytterligare information: 
Christian Nordberg
VD, Rototest International AB
Mob: +46 8 410 36153


Rototest (www.rototest.com) tillverkar och säljer sedan 1988 fordonstestsystem på den internationella marknaden med tyngdvikt på navkopplade fordonsdynamometrar. Tillämpningar återfinns främst inom området forskning och utveckling i bilindustrin och hos universitet och högskolor, men även inom kvalitetskontroll, racing och eftermarknad.