Magnus Lindahl tillträder som VD i ArcCore AB

2013-03-12 09:00

ArcCore AB har utsett Magnus Lindahl till ny VD. Magnus har 20 års erfarenhet inom fordonsindustrin i en rad olika roller såsom VD, produktledare för avancerade fordonslösningar och projektledare för stora utvecklingsprojekt. Med sin djupa kunskap och breda erfarenhet av fordonselektronik och mjukvara som han har fått från arbete med olika världsledande tillverkare och underleverantörer såsom Volvo och Delphi, förstärker Magnus ytterligare det framgångsrika teamet inom ArcCore.

”ArcCore har utvecklats snabbt de senaste två åren och är idag ett internationellt etablerat och erkänt företag. Med rekryteringen av Magnus Lindahl kan ArcCore forsätta att hantera den mycket snabbt ökande efterfrågan av ArcCores produkter och tjänster. Magnus erfarenhet som ledare i en internationell miljö tillsammans med hans djupa kunskaper inom fordonsbranschen är ett viktigt bidrag till ArcCore teamet och säkerställer en fortsatt snabb tillväxt” säger Ulf Ivarsson, styrelseordförande i ArcCore AB.


”Jag är stolt över att få leda ArcCore i ett skede av en snabb internationell expansion och är övertygad om att ArcCores innovativa produkter och moderna affärsmodeller har en enorm potential inom fordonsindustrin” säger Magnus Lindahl, ny VD för ArcCore AB.


”Med Magnus Lindahl som ny VD förstärks ArcCore teamet med en mycket gedigen internationell ledare med stor erfarenhet från den globala fordonsindustrin. Detta ger ArcCore förutsättningar att fortsätta sin snabba expansion och är en viktig milstolpe i den strategiska plan som sattes i mitten av 2012.” säger Michael Svenstam, 3Core AB och Didier Schreiber, Fouriertransform AB - ägare till ArcCore AB


Kontakt

Ulf Ivarsson, styrelseordförande, mobile +46 705 912 895
Magnus Lindahl, VD, mobile +46 727 101 200
Didier Schreiber, Investeringsansvarig, Fouriertransform AB,
mobile +46 733 233 609

 


Om ArcCore AB

Med en växande Open Source community - och med ett mycket snabbt ökande antal kunder som inser fördelarna i produkter som tillhandahålles med både Open Source och kommersiella licenser – fortsätter ArcCore att skörda framgångar och expanderar sin verksamhet inom fordonsindustrin genom att erbjuda programvaruplattformar med tillhörande utvecklingsverktyg baserade på den internationella standarden AUTOSAR.

Besök http://www.arccore.com för mer information.